Gimnazija Bačka Palanka

На предлог организације Црвеног крста из Бачке Паланке, Црвени крст Србије доделио је плакету „ШИРОКО СРЦЕ", Гимназији „20. октобар", у знак признања за постигнуте изузетне резултате на омасовљавању добровољног давалаштва крви у 2018. години у категорији средњих школа.

четвртак, 21 јун 2018 16:36
ОПШИРНИЈЕ...

У оквиру традиционалне културне манифестације Ноћ музеја учествовали су и ученици наше школе. У просторијама Народне библиотеке „Вељко Петровић", у суботу, 19. маја драмска секција Гимназије представила се публици адаптацијом дела Душана Ковачевића „Балкански шпијун".

понедељак, 21 мај 2018 22:29
Објављено у Школске активности
Написала
ОПШИРНИЈЕ...

Овог маја смо успели да реализујемо екскурзију другог разреда са одредиштима у нашој земљи.
Све је почело у једном даблдекеру пуном веселих младих и мало мање младих људи.
Најпре нас је својим димензијама одушевила тврђава у Смедереву. Попели смо се на њене врхове и посматрали моћни Дунав, који нас је у стопу пратио читавим путем.

четвртак, 17 мај 2018 21:27
Објављено у Школске активности
Написала
ОПШИРНИЈЕ...

VericaMirkovВерица Мирков, ученица II4, освојила је друго место на државном такмичењу Књижевна олимпијада, одржаном у недељу 13. маја у Сремским Карловцима. У конкуренцији од триста ученика средњих школа на територији Србије, Верица је освојила другу награду и сврстала се међу најбоље познаваоце књижевности.

среда, 16 мај 2018 16:29
Објављено у Школске активности
Написала
ОПШИРНИЈЕ...

"Ствар избора или зашто слушам Марчела"

У петак, 4. маја, у нашој школи одржана је представа Телепорт театра "Ствар избора или зашто слушам Марчела". Представу је Гимназији поклонио Фестивал еколошког позоришта за децу и младе у склопу пројекта "Ко то иште позориште", а поводом Светског дана позоришта.

уторак, 15 мај 2018 15:41
Објављено у Школске активности
Написала
ОПШИРНИЈЕ...

gimnazijalac logoШаховски клуб „Гимназијалац" у недељу 20.маја игра лигашки меч против шаховоског клуба из

Селенче, у просторијама гимназије, у учионици професора Јатића.

уторак, 15 мај 2018 08:06
Објављено у у школи
Написао
ОПШИРНИЈЕ...

Понекад вас путеви одведу и у Рим.
Дакле, пролећа 2018. г. десет ученика наше гимназије и ученици Дванаесте београдске гимназије, у пратњи својих наставника, кренули су на пут: Болоња – Рим – Тиволи – Арецо.
И овог пута у организацији Европске федерације Унеско клубова.

понедељак, 16 април 2018 19:36
Објављено у Школске активности
Написала
ОПШИРНИЈЕ...

besplatnionlajnkursevi

Обавештавамо Вас да смо у сарадњи са компанијом LINK group обезбедили бесплатне онлајн курсеве енглеског језика.

петак, 16 март 2018 18:15
Објављено у Школске активности
Написала
ОПШИРНИЈЕ...

У организацији мреже невладиних организација седам градова Војводине и подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске, група од четрдесеторо средњошколаца и седам супервизора је боравила у Песталоци дечјем селу у Трогену. Паланачки гимназијалци су у пратњи представника удружења „Хумана – друштво за подршку детињству и младости" имали прилику да уживају у свим припремљеним садржајима, у периоду од 30.01. до 13.02. 2018. године.

четвртак, 08 март 2018 00:00
Објављено у Школске активности
Написала
ОПШИРНИЈЕ...

Гимназија "20. октобар" (c) 2012 Званични сајт Гимназије "20. октобар" из Бачке Паланке Гимназија "20. октобар" Бачка Паланка, Трг братства и јединства 23, 21400 Бачка Паланка, Србија Сва права задржана.

Top Desktop version